Senaste inläggen

Av Hossmo - 12 mars 2013 20:35

Den senare tidens envisa kyla som undertecknad ej tycker om har envist skapat ett tråkigt istäcke i stora delar av ån!

Vattentemperaturen var endast 0,6 grader idag vid 17:00. Så när man jobbade med att byta trasig pump och rensa ledningar i odlingen var det inte utan att man frös! Men vad gör man inte för att åns vackra öringar skall må bra!

Se nu fram emot att solen visar sig och vindarna vänder så att man kan nkuta av tillvaron på allvar längs med ån!

det har tillkommit 2st öringar tagna den 9/3. Den 10/3 -12/3 har de tappra fiskarna som blött sin lina fiskat förgäves. Kan se ispluggarna i spöringarna och irritationen av detta framför mig!

Själv har jag passat på att ta bort krokarna från dragen! Varför undrar säkert många! Tror den dumme stackarn att han får fisk då eller är han en ny typ av fiskare! Anledningen är enklare än ni tror! -Friska krokar fiskar bäst.

Låter lite som " Nya kvastar sopa bäst"! Men dessutom ta inte dragen lika mkt plats i draglådorna och du kan enkelt alltid ha friska krokar.  Ja något skall man ju göra som sann fiskolist när vädret ej ger en någon möjlighet till vettigt fiske!

Sköt om er!


Ola

ANNONS
Av Hossmo - 10 mars 2013 19:13

2012 års avelsfiske kan stolsera med en fin hane på 105cm!

Herr Hägg är nog inte ensam om att få denna drömfångsten på fluga, för i ån simma grabben runt och njuter av sin tillvaro! 

Ola

ANNONS
Av Hossmo - 10 mars 2013 18:03

Fiskarna lös med sin frånvaro likt värmen. Dagen kan sammanfattas kort och gott: blåst, snö och kyla. Undrar om en riktig harlemshake locka fram solen!

Av Hossmo - 8 mars 2013 22:28

Förra årets Öringfiske togs det totalt 83st öringar på hela säsongen!

Hittills har det tagits 68 öringar av årskortsfiskarna som har rätten att fiska exklusivt fram till tom söndagen den 17/3. Därefter säljs det årskort till de som så önskar! So long har 2013 bjudit på kanonfiske trots att vattentemperaturen ej överstigit 1 grad ännu. Undertecknad kan intyga att vattentemperaturen ej lämpar sig för ett dopp! Men vad gör man inte för att retunera en vacker öring, vare sig det är av fri vilja eller ej. Jag håller tummarna  för att det skall bli ett fantastiskt fiskeår! Det ärextra kul att se att såväl ung som gammal fiskar, såväl spinnfiskare som flugfiskare och såväl kvinna som man! Alla är vi lika mycket värda såväl brax som lax!


En liten fundering jag har är följande: Ingen har kunnat undgå att det behövs röjas med förstånd på vissa platser i ån, detta för att göra det trevligt för oss fiskare! Men till sak hur många vill göra verkstad av det hela? eller Hur många är med på att offra en fm alt em under våren för att röja upp? 

När jag menar med förstånd så menar jag att jag vill ha kvar träden vid ån! Kalhyggen platsar inte i min startelva!

För att fisket skall vara bra krävs det mycket jobb och det gör sig inte självt! Hör av er! Skicka mailadressen, ring  så skapar vi en grupp!


Väl mött!

Ola Sennefjord

Av Hossmo - 8 mars 2013 22:22

             

Av Hossmo - 3 mars 2013 21:41

Vårtecken börjar nu visa sig och ett säkert sådant är premiärfisket i Hossmoån!


Lördagen den 2/3-2013 samsades såväl ung som medelålders i Hossmo Fiskevårdsområdesförenings vatten för att försöka lura upp någon av åns Öringar. Under premiärdagen togs hela 37 öringar vilket få anses som en mycket lyckad premiärdag! För tyvärr har antalet kort minskat, men för de som fiskade var detta bara till en fördel!

Ett välbesökt rum var Hossmofiskodlings samlingsrum där det bjöds på kaffe och korv på sedvanligt vis!

Fiskehistorierna duggade tätt och värmde frusna fiskare, som även fick sig ett och annat skratt!

Endel fiskare hade bättre fångstlycka i korvgrytan än i ån!

Statusen på fisken som togs upp var god, tyngsta fisken som togs under premiärdagen vägde 4,9kg och togs på Maden!

Nu vet vi att det väntar många fina stunder vid detta underbara vattendrag! Men närmast väntar lite sömn för en trött Premiärfiskare( ja några kast han jag med mellan korvarna och kaffedrickandet).


Ola SennefjordSkaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se