Senaste inläggen

Av Hossmo - 23 april 2013 21:17

Vattentemperaturen har stigit snabbt den senaste tiden, detta har gjort att öringen rört på sig och att id och mört hittat upp i ån till många metares glädje. Igår togs t.ex  en id på drygt 2700 gram. För er som tror att öringfisket är slut vill jag bara säga att de finns där. Det gäller bara att nöta på rätt plats!

Själv nöter jag öring på kusten ett par dagar och vilar från jobb, odling , blogg och hemsidejobb! Ren och skär avkoppling på kalkatras. Där har man förresten  kommit ljusår längre gällande fiskevård än oss bara några mil bort!


Nej fish on och böj spö! nu skall vi på dem!


Mvh Ola <*((((<

 


ANNONS
Av Hossmo - 17 april 2013 21:06

Skulle bara ner och byta fångstrapportslista och fixa lite i odlingen! Men vips så har man haft sin livs fiskekväll!

3st öringar på tre olika fångstplatser på sjukt kort tid! För efter första fisken åker jag T/R Kalmar för att hämta nya fångstlistor och direkt får jag en fin öring nedan Binga bron. Gå upp ovan bron och mister ett fint litet Rapala som en strömlevande gädda önskade som munprydnad.  Hoppas att han lyckas spotta ut det inom kort! Då tänkte undertecknad iklädd  joggingbyxor, t-shirt och målarfleecen att nu slutar nog fiskekvällen. Stanna till vid brudhoppet och Bobbo sponsrar med ett nytt beteslås. Men tänk vad lugnt det var vid brudhoppet och alarna, däremot visade sig ett par öringar. På väg hem bestämmer jag mig för att ta några kast vid reningsverket! Sjukt Sjukt sjukt ja på första kastet hugger en tredje öring. I kväll kommer jag att sova på moln! Ja flera sådana fisketillfällen vill jag har inom kort!


Ola


 ANNONS
Av Hossmo - 16 april 2013 21:25

Snacka om chock! När jag kom till fångsttavlan idag så har det tagits 14 fiskar sen jag bloggade sist(i söndags). Nu har det fångats 107st öringar, det som glädjer mig är att större delen återsätter fisk trots att den är lovligt byte.

Bobbo kan nog inte vara missnöjd med årets öringfiske de senaste dagarna!

Ja tyvärr lockas även personer utan fiskekort! Så till er som är ärliga och har detta fattar ni misstanke om att det pågår tjuvfiske, börja med att fråga om de har fiskekort! Om inte så förmedla att man måste ha detta och vart man införskaffa detta(premmmacken i Rinkabyholm för er som ej vet). Om det är uppenbart kontakta mig, Jerry eller ngn markägare. 

Påminner om att vi i odlingen träffas om tisdagskvällarna 18:30 -21:00 så har ni inget för er så titta in!


Fish on

 

Av Hossmo - 14 april 2013 19:18

Körde förbi Binga golf och insåg att det fanns många som sysselsatte sig med primitivt jordbruk denna vackra vårdag!

Tittade in i odlingen och insåg att det nybryggda kaffet hade precis samma färg som åvattnet. Efter lite jobb i odlingen skrek spöt på att få jobba lite. Efter några kast nedan bron bestämde jag mig för att gå upp på maden! Oh se på f.n Nu börjar de vakna, huggormarna solade sig och uppskattade inte alls min närvaro. Vad de dock ej tycktes uppfatta var att detta var ömsesidigt. Det var inte utan att jag var nervös när jag väl fick napp! Här gäller det att göra C/R snabbt som attan för ett huggormsbett är jag inte intresserad av. Återsättningen av en 72cm långsmal öring gick bra. Vi återsättningen se jag en av familjen huggo ramla i ån. Undrar vad han tyckte om badtemperaturen 2,6 grader. Nåväl jag var inte själv om att få fisk idag! I skrivande stund har det tagits 93 öringar, i år hoppas jag att vi spräcker 100 strecket!

Väl mött nere vid ån eller odlingen!

Förresten är det någon fiskeintresserad själ som är intresserad av att vara med i vår odling och hjälpa till, hör då av er till Ola Sennefjord!


Nedan kan ni skåda senaste fulltecknade fångslistan!


Vi syns vid ån, med fiskespö och fiskekort!


Ola


   

Av Hossmo - 7 april 2013 21:03

     

Nu vänder vädret hoppas vi på! Här kommer två nya fångstlistor och en stolt Hägg med en av sina fina fångster.

Igår var det kanonväder och ett flertal fiskare sågs längs med ån! det fina vädret tycks lockat ett ltet fint svin att bada(läs vildsvin). Vad denna arma gris ej förstått är att man överlever ej länge i 1 gradigt vatten! Nu under dagen har han synts vid skebordet i Binga. 

Nåväl en himla tur att ingen fick ett svin på kroken!

Lite värme nu så vaknar säkert öringarna till liv och även metargänget som väntar på att det skall bli väder för lite fiske! Tror säkert att ngn randig riddare trycker nere i kupa under iskanten!

För er som tänkt bada, så vill jag meddela att det endast var 0,9 grader idag! det visade sig att grisar ej pallar kylan så håll er på land so long!


Mvh Ola 

Av Hossmo - 1 april 2013 19:46

 

Lågt vattenflöde och endast 0,6 graders vattentemperatur!

Ja, så såg 1:a aprilvädret ut! ! Några tappra fiskare hade hittat ner till isdepån Hossmo. 2st småöringar var landade vid lunchtid och även återsatta. Inne i öringfabriken kläcktes den första rommen idag, så nu är vi i vart fall uppe i 300 dygnsgrader sen i oktober! 

Det tål att tänka på när ni vada runt i ån! Gör det med respekt för öringyngeln som nu kläckts.

Nu väntar ivart fall jag på att värmen dyker upp så att man kan njuta av lite vårfiske!


Mvh Ola  

Av Hossmo - 21 mars 2013 19:40

Solen skiner med sin frånvaro säger många! Men urbota optimist som jag är så vet jag att solen skiner fast det är lite skit i vägen bara!

Isen ligger i stora delar av ån och vattentemperaturen har ej sprängt 1 graders strecket ännu. Det positiva med snön är vetskapen om att det blir vatten när den smälter.

En liten påminnelse till alla som har åsikter om att det behövs röjas upp för fiskeplatser, ert intresse för att hjälpa till verkar svagt! Med andra ord mycket snackk liten verkstad! Själv skulle jag vilja säga att vi skall gå från ord till handling!

Hur många är på?


Ola

Av Hossmo - 16 mars 2013 12:19

 

Det är inte trångt för de som fiskar i ån just nu! Såg bara till en flugfiske entusiast idag. Han stod och gassades i solskenet vid Ekarna. Vid Bingabron tampades änderna om att finna lite öppet vatten i en isbelagd å.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se