Senaste inläggen

Av Hossmo - 17 januari 2014 18:36

I dag har vi haft årsmöte och jag tänkte kort sammanfatta det i punktform för er som är intresserade.

  • Fiskekortspriser kvarstår
  • Premiär tidigast den 15/2
  • from den 1/10-30/11 skall allt fiske ske som mete och all fisk skall återsättas. observera att riktat fiske på öring är förbjudet pga fredning.
  • Mete från ankrad båt är tillåtet i nedre delen av ån under förutsättning att det ej är röd markerat(förbjudet) fiske på bägge sidor av ån. Det är fiskarens ansvar att hålla sig informerad om vart detta är!

STÄDDAG är den 16 mars, samling vid odlingen 10:00. Medtag gott humör och fika så syns vi längs med ån!


Jag, Ola Sennefjord har sen årsskiftet slutat i odlingen. Så vi kanske kommer synas mer nere vid ån! Odlingen kommer givetvis att leva vidare utan mig. Nu är det Jerry Johansson, Henrik Flink och Jens Nilsson med hang arounds som driver den vidare. Traditionen att bjuda på korv under premiären kvarstår! Grytansvarig är dock ej utrett, detta är en överraskning!


Om premiären ej blir allt för sent så båda det för ett gott Öringår. Låt 2014 blir ett nytt gott fiskeår och håll undertecknad informerad om tankar och ide'er för jag sitter fortfarande kvar i styrelsen för Hossmo FVOF och kan på så sätt delge markägarna, övriga styrelsemedlemmar era åsikter.


För allas trevnad se till att hålla rent runt er, så syns vi vid vårt kära Hossmo ån!


Hooked on fishing!

Ola Sennefjord

ANNONS
Av Hossmo - 31 december 2013 17:26


 

Se fram emot ett gott nytt fiskeår! Såväl på kusten som i våra vackra rinnande vattendrag. ja dryga 132 fångade öringar i Hossmo FVOF bådar gott inför 2014. Det som glädjer en är att flertalet återsätts, men tyvärr finns det fortfarande folk som hänsynslöst slakta lekfärgd fisk som inte ens den mink skulle uppskatta. jag har en önskan om mer fiskevård i vårt förlovade land som har ett sjukt stort potensial att bli en ännu större fiskemetropol än vad den nu är! nej byte av toppöglor och nya flugor sen kör vi hårt!

Välkommen 2014!!!!

ANNONS
Av Hossmo - 3 december 2013 22:45

Sitter du nu och läser detta och drömmer om eller har ett intresse av att odling av havsöring vore intressant! hör då av er till mig Ola Sennefjord. Eller varför inte dyka upp en tisdagskväll då vi träffas och jobba lite! Ju fler vi är desto roligare. Ni som säger nej jag kan inte! Så sa jag oxå för 18 år sedan, men man lär sig! För det är inte meningen att du skall kunna allt, intresset och viljan är det som behövs! Resten lär man sig- låter det enkelt? Ja hör då av er!


Vill sist men inte minst önska alla mina öringar all välgång i ån!Av Hossmo - 31 oktober 2013 17:47

Igår var det kramkalas i Hossmo fiskodling! 

Detta är en högtidsdag likt utsättningsdagarna för oss som bedriver stödutsättningsodling. Så länge människan ej ge fisken dess reproduktionsmöjlighet måste nog konstgjord andning genomföras. Visst vore det bättre om mängder av fisk fick reproducera sig själva på välvårdade lekbottnar, men där är vi inte ännu!

Förra året var det fiskar runt 10kg, men i årfanns inte den toppen det var däremot mkt mer fiskar och många runt 8-9kg:s strecket så det båda gott för er sanna fiskolister som njuter längs Ljungbyåns pärla Hossmo FVOF. Mitt motto är och kommer alltid att vara "allt som är bra kan bara bli bättre" .

Jag gick idag hela streckan för att se hur det se ut längs med ån! Jo det finns lite att göra! Men det gladde mig att se vissa saker. Ynglen som sattes i våras har ätit sig feta och jag såg dryga 20 talet öringar som lekte på olika platser i ån.

Ja 8 backar med romkorn skall om några månader bli små underbara yngel som med tiden förvandlas till små vackra silvettorpeder.


Med böjda spöhälsnigar fiskolisten Ola

Av Hossmo - 2 oktober 2013 20:56

 

Bobbo Johansson  med en fin sutare på 4680 gram! Bara att bocka och buga för den feta damen!

Flödet i ån är under all kritik för närvarande, öringen som brukar vara klara för lek har inte hunnit hitta upp till sina lekplatser ännu! Förutom en liten hane på 3,2kg! Måste kännas ensamt för den lilla stackarn.

Än en gång ber jag om det finns ngn själ i bloggvärlden som är intresserad av att ställa upp i Hossmo fiskodling!


Vi syns vid ån till våren! 


Med vänlig hälsning, Ola Sennefjord


Av Hossmo - 12 augusti 2013 21:55


     

Finn ett fel!

Ja det kan ej vara svårt!

Nätet har undertecknad med hjälp av en vän tagit upp i åns övre delar. Som tur var hade det troligen bara varit vattnet i  max ett dygn, så vare sig fisk eller andra djur hade lyckats fastna i maskorna. Hade mer än gärna konfronterat hen som lagt i nätet, men dess rättmätige ägare lär nog aldrig ge sig till känna!

Om ni som fiskar i ån någon gång skulle uppdaga något liknande kontakta då någon i Hossmo FVOF.


Ja, det var ett tag sen bloggen uppdaterades, en fråga som uppkommit är om det verkligen är förbud att fiska abborre. På den frågan är det som tidigare förbjudet att ta upp abborre. Att fiska och bedriva C/R är således OK.

Skyltarna om förbud är ett förtydligande till de som trots reglerna ej kan följa dessa, därför minskade även tjuvfisket av abborre.

Själv har jag ljudisolerat till fiskerummet för fiskeutrustningen skriker av ren panikångest, -vi vill ut och fiska! Tänk att ens fiskeutrustning kan vara så intelligent, man får vål se till att tillmötesgå sina vänner inom kort!


Våra små öringar i odlingen frodas och mår väl i skrivande stund! Ett återkommande problem är att få folk som är intresserad av att få odlingen att överleva. Som xdet är nu är det bara undergecknad och Jery Johansson som sköter stödutsättningsodlingen i Binga kvarn. Är du, ni intresserade hör av er!

Vi har jobbkväll på tisdagskvällar vid 18:30 - 21:00, som det se ut nu och man har ansvaret för en alt två dagars skötsel!(Just nu är det självklart fler för Jerry och mig).

Välkomna!

Väl mött vid ån med fiskekort och glatt sinne!


Mvh Ola Sennefjord

Av Hossmo - 19 maj 2013 20:17

Gick en sväng och kollade kort med Jerry idag. Samtliga hade fiskekort till min glädje. Men att läsa regler tycks vara omöjligt för vissa. Ser ni någon som ta upp abborre, ring mig eller ngn annan fiskekontrollant. Skitfiske på er samtliga trevliga fiskare!

Ola Sennefjord

Av Hossmo - 15 maj 2013 07:10

ja på många olika sätt kan man anse att öringen är utsatt. Det finns många rovdjur som utsätter dessa underbara varelse för biologisk våldtäkt på endera sätt. Värst av alla är nog tyvärr människan som anser att hen är så a mkt mer än alla andra. I går kväll hjälpte dock tre av dessa sapiens några små öringsjälar till sitt rätta element.
Simma nu lugnt och välkomna åter om några år!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se