Senaste inläggen

Av Hossmo - 25 februari 2015 17:54

Ja ännu ett år missade man premiärhelgen i Hossmo! Denna gång pga att jag njutit av lite svenska fjäll.

Som jag förstå det hela togs endast 17 fiskar under Premiärhelgen och till dags datum har endast 30 öringar fångats! Detta att jämföra med förra årets Premiärhelg då 46 blev tagna gör att jag än mer vurma för att vi måste göra lite för att förbättra får våra små liv under ytan. 

Själv valde jag bort en potensiell öringdag i söndags, för att reta upp mängder av gäddor! Det kan sägas utan att avslöja allt för mkt att de var rejält på hugget trots vindar på upp till 11m/s. 

Väl hemma retas man av en sann fiskolist att han tagit en öring på 3,9kg i just Hossmo. Ja, om jag valde fel sia di lärde om! Men min tid kommer för attt lura några silvertorpeder eller black bastards, ja kärt barn har många namn!


Njöt igår av att ha fått en fin bok av Jan Johansson -Sjöörret skickad till mig och därefter en trevlig föreläsning självaste ikonen Pelle Klippinge, där missade ni s.k sportfiskare och naturintresserade som inte var där en föreläsning av klass. 

Väl hemma vid 22:00 tiden så har min kära hustru snappat upp en forskningsrapport om just svensk öring! 

Ja, om ni inte se mig på ett tag så är jag väl djupt försjunken i en bok eller forskningsrapport och låt mig vara det! För jag lovar det går över!


Hooked on Fishing!


Mvh Mr Sennefjord

ANNONS
Av Hossmo - 10 februari 2015 21:25

NY HEMSIDA!


ja, lägg rubrikens adress på minnet (www. hossmofiske.se)  

Varför inte göra somjag och byta ut den gamla och lägga till den nya under favoriter i din dator!

Äntligen är vi på G med vår nya hemsida! Inte en dag för sent!

Det ryktas att Världens bästa Martin Johansson har jobbat såögonen blivit fyrkantiga. Vill ni hjälpa till så skicka in bilder som är representativa för fisket längs med ån! Alla arter är av intresse!


Hoppas nu att ni får ett riktigt skitfiske på Lördag och se till att spara några till mig!( ja ni vet väl att skrockfulla inte vill att man önska dem lycka till).


Hooked on fishing!


Mvh Ola Sennefjord

ANNONS
Av Hossmo - 8 februari 2015 16:11

PREMIÄR 14/2-2015

 

J a det finns säkert de som sett fram emot årets första vårtecken. 

För en del av oss är det detta som väntar i sedvanlig anda! 


 

Korvgrytan och snack i odlingen hägrar säkerligen för många, 

men för den stora massan sportfiskare är det premiärfisket i deras kära Ljungbyån som stundar nu till helgen!  

Det finns fortfarande årskort kvar att köpa i Preemmacken-Rinkabyholm. 

Så passa på att köpa medans det ännu finns kvar, förra året tog de slut!

 

  Skit fiske till er som får möjlighet att fiska till helgen! 

 

Hooked on fishing! Ola

Av Hossmo - 5 februari 2015 22:39

Hej på er!


Tror säkert att det är fler än mig som önskar att det vore premiär i helgen! Men tyvärr är det INTE premiär den 7/2!


Trots att vädergudarna gjort det möjligt! Men anledningen är följande: markägare har röjt längs med ån för att skapa fler fiskeplatser åt oss sportfiskare och då har det fallit sig så att skördaren som skall ta hand om de stora träden som hamnat i ån är där denna här veckan som jag fått mig informerat. Detta bör väl snart vara färdigt tänker jag mig så jag återkommer med info om när det blir Premiär! Hur som helst tycker jag att det är mycket bra att man se till att det är röjt och att det skapas fler fiskeplatser att det sen krockar med en lämplig Premiärhelg är olyckligt, men inte livsavgörande! Så det är bara till att vässa krokarna och ladda kaffebryggaren för snart kan det vara dags!Sjukt fiskesugen!


Mvh Ola

Av Hossmo - 29 januari 2015 21:10

Hej på er! 


Är det fler än jag som se fram emot Premiären i Ljungbyån?

Ni har väl inte glömt att köpa årskort!

Som tidigare år köps fiskekort på PREEM-macken i Rinkabyholm.

PREMIÄREN 2015 annonseras i Barometern, Östra Småland(torsdag innan premiärhelg) och givetvis här på Bloggen!

Det sägs att det skall bli kallare i veckan, detta har jag ej önskat!

Troligen är jag inte heller här ensam om att kylan uteblir så att vi slipper kärnis i ån! Så sol i sinnet och positiva tankar så kan det vara möjligt med Premiär redan den 7/2. Återkommer i frågan!


Vill tipsa er om en trevlig föreläsning den 24 februari!

I Ljungbyåns vattenråds regi har vi möjligheten att få en unik föreläsning av Pelle Klippinge.  Vi syns säkert vid åbrinken under Premiärhelgen eller på Föreläsningen!


Hooked on Fishing!


Mvh Ola Sennefjord

Av Hossmo - 16 januari 2015 19:14

Rapport från Hossmo FVOF:s årsmöte!


Är det fler än jag som vill ha en tidig premiär om så är möjligt, ja det är faktiskt möjligt!

Jag tänkte kort redögöra i punktform vad som kan beröra er fiskare, direkt eller indirekt!


ÅRSKORTSVINNARE - PETER HOLGERSSON  GRATTIS TILL VINSTEN!

  • Premiär tidigast 7/2

OBS OBS, ni som haft årskort föregående år har förtur tom den 30/1, därefter är det fritt fram för intresserad att lösa detta.

  • Kortpriserna kvarstår!
  • Städdag den 15mars, fritt för alla att medverka och fina till det längs med ån!
  • Nya hemsidan kommer ut inom kort och kommer att skötas av Martin Johansson, jag kommer däremot att ha kvar denna bloggen och sitter fortfarande kvar i styrelsen.
  • Dert jobbas på att uträtta en fiskevårdsplan, så det kommer med stor sannolikhet att ske provfiske under året! Och skulle ni se någon ovanlig art av något slag såväl ovan ytan som under rappotera detta till mig- Ola Sennefjord.

Sist men inte minst boka in kvällen den 24 februari redan nu - Då kommer en gratis föreläsning om livet "UNDER YTAN" , en känd profil i fiskekretsar kommer då att inta scenen i Ljungbyskolans Aula. GRATIS till råga på allt!

Tipsa vänner och boende längs med vår livsåder -Ljungbyån! Nyfiken? snart kommer mer info!

 

     

SNART PREMIÄR!

SYNS VI VID KORVGRYTAN ELLER VID VÅR SÅ ÄLSKADE LIVSÅDER?

                                         

Se fram emot ett kanonfiskeår 2015, som erkänd fiskolist se jag fram emot att fiskesäsongen kan börja på allvar! Ja den slutar aldrig om man skall vara allvarlig! Bara det att jag för egen del pausar och ladda batterierna!Hooked on fishing!


Mvh Ola SennefjordAv Hossmo - 7 december 2014 18:43

   Ja nu har snart fiskeåret 2014 gått till enda! Ett kanonår på många olika sätt, över 150st öringar fångades i lilla Ljungbyån, ja den heter faktiskt så! Läser emellanåt att många får fina fångster i Hossmoån, undrar om det är ett sätt att finta bort sina fiskevänner. Nej såklart att det inte är! Det är svårt att ändra på ett finvant mönster och många års tugg. Nog om denna anekdot!

Ljungbyån eller Hossmoån, "Same good shit only different name!"

Min kära lilla å kan stoltsera med många fina artfångster även i år! abborre, brax, gädda och sutare är bara några arter att nämna! Kul att se att de flesta sköter sig gällande nedskräpning och andra regler som gäller i HossmoFVOF.

Se nu tillbaka på de ljuvliga vårdagarna då öringarna var målet och de ljumma sommarkvällarna och kaffet som sattes i fel strupe när man skall bemästra ett dubbelhugg. Ja både abborre och gädda var på hugget denna kväll!

Har även fått äran att bevittna en fin besökare, herr utter har gett sig till känna i ån!


Kan avslöja att förra årets kanonfånster i avelsfisket överlevt fint och är sjukt stora! Gäller bara att hålla herr mink utanför så kan det bli ett fint tillskott! Årets avelsfiske däremot hade mer att önska! 

När mina vänner i odlingen väl fått ner fångstburen var det ngn vänlig själ som stal kranen till buren! Så med stor säkerhet valde öringen gamla vägen eller kanske rent av hoppade de upp på skebordet och simmade vidare. Vad som sig bör göras är att göra det möjligt för denna fantastiska art att på egen väg fortplanta sig. Men än viktigare att göra det möjligt för dem att överleva en tillbaka vandring. För efter att ha paddlat från trekanten ut till mynningen kan jag säga att vår lilla å har oanade möjligheter. Om jag hade fått bestämma hade de åtgärder som skulle kunnat tänkas åtgärdas göras snarast! Dock mycket trist att höra att vår lilla å har hela 70st vandringshinder fråmn mynning till källa.

Något måste göras åt detta anser jag!

Nu ser jag fram emot ett nytt trevligt 2015 med många trevliga möten med såväl herr utter, öringar, gäddor, abborrar och trevliga fiskare!


Fish On och God jul på er!

Mvh Ola Sennefjord 

Av Hossmo - 9 mars 2014 18:59

Solen har börjat titta fram och öringarna har börjat smaka på fiskarnas beten! Det spörjs 

även att gäddor runt 9kg och brakar på över 4,5kg är på hugget! Tänk att man har privilegiet att bo så nära ett så fantastiskt fiskevatten. Trots detta finns  det annat som kallar! Ved klyvning för hela slanten, men nu är det klart så nu kommer jag snart att entra Ljungbyåns igen. 

Var inne på macken idag och fick då oinformation om att det bara finns ett årskort kvar! Undrar just vem som kommer att få äran att köpa detta. Tänker på att det kommer säkert att bli surr om att det ej finns kort kvar! 


tänk om det blir som i gamla goda tidr att  det bli kö till årskortet! Ja så bli fallit tills nästa år som det se ut i dagsläget!

nej nu blir ner och fila lite på dragen!


hooked on fishing


Mvh Ola

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se