Senaste inläggen

Av Hossmo - 16 augusti 2015 22:03

Nu var det ett rejält tag sen jag bloggade!

Tänkte nästan lägga ner den verksamheten, men vi får väl se.

Har varit på lite tillsyningskontroller under sommaren och blir både glad och ledsen.

De flesta har fiskekort och sköter sig, som samhället i stort! De som missköter sig och tycker att fiskekort borde innefattas i allemansrätten har fått sig en lektion, och återkommit med kort i vissa fall!  

Havsöringsnörden i mig har vidgat vyerna! Både gädda och abborre har fått smaka på kroken, men alltid återsatts!

Ja de som gillat mina beten vill säga! Många har hånlett åt mig under ytan! 


Det mest trista så till sist! Gick förbi en trevlig figur som undrade varför inte jag vattnade gräsmattan som alla andra. Titta i ån så förstår du, blev mitt svar! Så till er alla, vattna med förstånd! Tänker ibland hur ån skulle se ut om inte vattenuttaget vore så stort??

Har ni synpunkter på fhur vi kan förbättra det för fisken oss fiskare så hör gärna av er!

Kanske skulle vi starta en Biotopvårdsgrupp? 


Ja ideerna kan vara många!


Ola Sennefjord

ANNONS
Av Hossmo - 9 mars 2015 11:31

PREMIÄRFROSSA

ja, efter ett par veckors väntan var det så dags! Även jag skulle göra entré nere vid vår kära lilla Ljungbyå!

Jag hade innan lördagens fiske bestämt mig för att fiska enligt walk and throw-modellen, ja med andra ord kasta några kast på lokaler som av erfarenhet brukar ge fångst och  inte nöta på ett och samma ställe. Detta skulle visa sig vara en vinstlott för dagen! 

Redan efter 3 kast hade en liten öring på 55cm glumpskt huggit i sig mitt hullinglösa Rapala. Hullingslöst- Ja, för skall fisken utsättas gäller det att göra det så humant som möjligt! Gick sen och spanade bland nerfallna träd i den kalla snålblåsten  längs källängen ner mot ekarna. Tog några kast emellanåt! Som flugor runt en ny komocka dök det upp flertalet bilar och ut väller det fiskare i olika åldrar! Passerade därefter brudhoppet som inte hade något att leverera för dagen!

Gick nerlängs med  alarna där jag mötte några fiskare som ej kännt något(sa de).  De ursäktade sig med att det var tomt i ån! Detta dementerade jag omgående genom att göra ett kast bredvid dem och vips få en öring på kroken som  dessvärre lossnade strax innan landning.

Gick sen ner genom maden som levererade dagens fight, en 78cm fet honöring som bestämt att bjuda upp till match. En mkt vacker fisk, som tyvärr ej blev förevigad i bild. Efter detta var lyckad fullkommlig! Firade med lite varmt kaffe och lite sol som under 10 minuter visade sig! Gick sen och fiskade en liten stund i trädgården utan resultat, men kunde leva med detta! Imorgon skall det bli nya tag i solen tänkte jag!


MORGONDAGEN: 

Laddad inför en öringtur i solskenet blev det tvärvändning! Det vankades Kalmarsundsgädda! Satan i gatan tänkte jag! Rullen skar ju senast och jag har ju inte direkt ägnat denna rullen kärlek efter detta passet! Då hjälper kärleken i livet till på självaset internationella kvinnodagen och smörjer upp rullen med rullolja. Tack Linda för att du finns!

Klädd enligt måttot att det skall inte frysas kändes det omgående som att jag klätt mig för en vecka i sibirien men vistades i Sahara. Operation ny klädkod fick börja!

I väg och redan vid första kastet visade Peter vad skåpet skulle stå, Buster Jerk is da shit! 

Själv började med att köra med mitt gruffjerk, efter ett par bomkast gjordes dagens längsta kast! Tyvärr visade det sig att den spunna linan gått av! (En viss irritation byggdes upp inombords)

Hur mkt lina försvann? Nja 20 m, men kastet var bra mkt längre! Omöjligt att hitta min nya vän tänkte jag!

Insåg att det skulle bli en sorgetid utan min gädddräpare! Efter att fixat till och tacklat om var man lite halvlåg inombords.

Men min lille fransman herr Sebille lyckades med dagens fångst! Satan tänkte jag vad har jag nu trasslat in mig i! Jo lille gruff hade av ngn anledning trasslat in sig i fransmannen! Insåg att gruff var snabbare än Jesus som återuppstod på dryga kvarten!

I strålande solsken och lite byig vind blev det dryga 20 -talet gäddor och en fin abborre. Men herr gruff han fick vila upp sig efter sin pärs på botten! Strålande sol och trevligt sällskap, gör att man glömmer de missade huggen och inser att det går även att få gäddor i strålande solsken! Vilket många anser vara näst intill omöjligt! Alltid kul att visa att allt är möjligt om bara viljan finns!  


I will be back!


Hooked on Fishing OlaANNONS
Av Hossmo - 25 februari 2015 17:54

Ja ännu ett år missade man premiärhelgen i Hossmo! Denna gång pga att jag njutit av lite svenska fjäll.

Som jag förstå det hela togs endast 17 fiskar under Premiärhelgen och till dags datum har endast 30 öringar fångats! Detta att jämföra med förra årets Premiärhelg då 46 blev tagna gör att jag än mer vurma för att vi måste göra lite för att förbättra får våra små liv under ytan. 

Själv valde jag bort en potensiell öringdag i söndags, för att reta upp mängder av gäddor! Det kan sägas utan att avslöja allt för mkt att de var rejält på hugget trots vindar på upp till 11m/s. 

Väl hemma retas man av en sann fiskolist att han tagit en öring på 3,9kg i just Hossmo. Ja, om jag valde fel sia di lärde om! Men min tid kommer för attt lura några silvertorpeder eller black bastards, ja kärt barn har många namn!


Njöt igår av att ha fått en fin bok av Jan Johansson -Sjöörret skickad till mig och därefter en trevlig föreläsning självaste ikonen Pelle Klippinge, där missade ni s.k sportfiskare och naturintresserade som inte var där en föreläsning av klass. 

Väl hemma vid 22:00 tiden så har min kära hustru snappat upp en forskningsrapport om just svensk öring! 

Ja, om ni inte se mig på ett tag så är jag väl djupt försjunken i en bok eller forskningsrapport och låt mig vara det! För jag lovar det går över!


Hooked on Fishing!


Mvh Mr Sennefjord

Av Hossmo - 10 februari 2015 21:25

NY HEMSIDA!


ja, lägg rubrikens adress på minnet (www. hossmofiske.se)  

Varför inte göra somjag och byta ut den gamla och lägga till den nya under favoriter i din dator!

Äntligen är vi på G med vår nya hemsida! Inte en dag för sent!

Det ryktas att Världens bästa Martin Johansson har jobbat såögonen blivit fyrkantiga. Vill ni hjälpa till så skicka in bilder som är representativa för fisket längs med ån! Alla arter är av intresse!


Hoppas nu att ni får ett riktigt skitfiske på Lördag och se till att spara några till mig!( ja ni vet väl att skrockfulla inte vill att man önska dem lycka till).


Hooked on fishing!


Mvh Ola Sennefjord

Av Hossmo - 8 februari 2015 16:11

PREMIÄR 14/2-2015

 

J a det finns säkert de som sett fram emot årets första vårtecken. 

För en del av oss är det detta som väntar i sedvanlig anda! 


 

Korvgrytan och snack i odlingen hägrar säkerligen för många, 

men för den stora massan sportfiskare är det premiärfisket i deras kära Ljungbyån som stundar nu till helgen!  

Det finns fortfarande årskort kvar att köpa i Preemmacken-Rinkabyholm. 

Så passa på att köpa medans det ännu finns kvar, förra året tog de slut!

 

  Skit fiske till er som får möjlighet att fiska till helgen! 

 

Hooked on fishing! Ola

Av Hossmo - 5 februari 2015 22:39

Hej på er!


Tror säkert att det är fler än mig som önskar att det vore premiär i helgen! Men tyvärr är det INTE premiär den 7/2!


Trots att vädergudarna gjort det möjligt! Men anledningen är följande: markägare har röjt längs med ån för att skapa fler fiskeplatser åt oss sportfiskare och då har det fallit sig så att skördaren som skall ta hand om de stora träden som hamnat i ån är där denna här veckan som jag fått mig informerat. Detta bör väl snart vara färdigt tänker jag mig så jag återkommer med info om när det blir Premiär! Hur som helst tycker jag att det är mycket bra att man se till att det är röjt och att det skapas fler fiskeplatser att det sen krockar med en lämplig Premiärhelg är olyckligt, men inte livsavgörande! Så det är bara till att vässa krokarna och ladda kaffebryggaren för snart kan det vara dags!Sjukt fiskesugen!


Mvh Ola

Av Hossmo - 29 januari 2015 21:10

Hej på er! 


Är det fler än jag som se fram emot Premiären i Ljungbyån?

Ni har väl inte glömt att köpa årskort!

Som tidigare år köps fiskekort på PREEM-macken i Rinkabyholm.

PREMIÄREN 2015 annonseras i Barometern, Östra Småland(torsdag innan premiärhelg) och givetvis här på Bloggen!

Det sägs att det skall bli kallare i veckan, detta har jag ej önskat!

Troligen är jag inte heller här ensam om att kylan uteblir så att vi slipper kärnis i ån! Så sol i sinnet och positiva tankar så kan det vara möjligt med Premiär redan den 7/2. Återkommer i frågan!


Vill tipsa er om en trevlig föreläsning den 24 februari!

I Ljungbyåns vattenråds regi har vi möjligheten att få en unik föreläsning av Pelle Klippinge.  Vi syns säkert vid åbrinken under Premiärhelgen eller på Föreläsningen!


Hooked on Fishing!


Mvh Ola Sennefjord

Av Hossmo - 16 januari 2015 19:14

Rapport från Hossmo FVOF:s årsmöte!


Är det fler än jag som vill ha en tidig premiär om så är möjligt, ja det är faktiskt möjligt!

Jag tänkte kort redögöra i punktform vad som kan beröra er fiskare, direkt eller indirekt!


ÅRSKORTSVINNARE - PETER HOLGERSSON  GRATTIS TILL VINSTEN!

  • Premiär tidigast 7/2

OBS OBS, ni som haft årskort föregående år har förtur tom den 30/1, därefter är det fritt fram för intresserad att lösa detta.

  • Kortpriserna kvarstår!
  • Städdag den 15mars, fritt för alla att medverka och fina till det längs med ån!
  • Nya hemsidan kommer ut inom kort och kommer att skötas av Martin Johansson, jag kommer däremot att ha kvar denna bloggen och sitter fortfarande kvar i styrelsen.
  • Dert jobbas på att uträtta en fiskevårdsplan, så det kommer med stor sannolikhet att ske provfiske under året! Och skulle ni se någon ovanlig art av något slag såväl ovan ytan som under rappotera detta till mig- Ola Sennefjord.

Sist men inte minst boka in kvällen den 24 februari redan nu - Då kommer en gratis föreläsning om livet "UNDER YTAN" , en känd profil i fiskekretsar kommer då att inta scenen i Ljungbyskolans Aula. GRATIS till råga på allt!

Tipsa vänner och boende längs med vår livsåder -Ljungbyån! Nyfiken? snart kommer mer info!

 

     

SNART PREMIÄR!

SYNS VI VID KORVGRYTAN ELLER VID VÅR SÅ ÄLSKADE LIVSÅDER?

                                         

Se fram emot ett kanonfiskeår 2015, som erkänd fiskolist se jag fram emot att fiskesäsongen kan börja på allvar! Ja den slutar aldrig om man skall vara allvarlig! Bara det att jag för egen del pausar och ladda batterierna!Hooked on fishing!


Mvh Ola SennefjordSkaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se