Direktlänk till inlägg 23 maj 2016

Life goes on!

Av Hossmo - 23 maj 2016 11:11

Det var ett tag sedan bloggola var igång! Sent i februari var det premiär i Hossmo och Öringen var mitt mål!

Sen dess har mkt vatten runnit under Binga bron! tyvärr lite för lite om ni frågar mig personligen! Är förordare av mer vatten i våra vattendrag! För vem av oss fiskare älskar att klippa gräset! Ja, att vattna gräsmattan är inget jag förordar!

Efter öringpremiären var det abborre som gällde en stund! Detta tycks locka en massa nya ansikten till ån! de allra flesta med fiskekort och trevliga individer. Men med hårt fisketryck på en art så känns det som om att vi bör tänka oss för på både det ena och andra planet!

Visst finns det tjuvfiskare och de har fått sitt! Men varför skall det vara så svårt att ta med sig skräp och varför envisas endel med att vara berusade, kanske dags för en regeländring? 

Gäddan var målet efter premiären och den jagades hårt fram till förbudet, många blev det! Men eftersom jag är en "njutfiskare" som en vän sa till mig så vet jag vare sig längd el vikt! ja över 100 cm var några men, men vem bryr sig!


Förbud mot gädda öppnade för öringfrossa! Nya vatten öppnade i form av Hagbyån! var där och kikade utan spö! Lågt vattenflöde och dåliga rapporter om öring gjorde att jag valde kustfiske efter öring i stället!


I maj gjordes den årliga öringresan till Gortland med Öringjägarna alias seatrout.nu. I år med gäster som Mikael Lindqvist, Pelle Klippinge och Lasse Borås skulle öringarna få smaka på våra beten!


Ja det finns väl få saker man skulle kunna byta ut mot en soluppgång på Gotland! Att gå upp innan solen och fiska till mörkret faller in kräver sin man/kvinna!

   


Oavsett solens uppgång el nedgång och oavsett fluga el drag så var fångsterna ytterst begränsade! Men vi hade i alla fall tur med vädret! 25 grader varmt och stiltje gjorde att solbrännan var fin i ansiktet och underarmarna i vart fall!

 

efter att ha blankat på Gotland, vilket aldrig hänt innan så var det inte svårt att tacka ja till regnbågsfiske med Kim och gänget! Ja det svåra var att hitta sitt flugfiskespö efter regnbåge, det gör sig inte att köra med 2hands och laxflugor! hittade ett gammalt hedligt spö som lagades med silvertejp( ja då är det inte sönder, bara lite customiserat) var det så dags för att kasta fluga!

Jäkla vad kul det var! 

Ja landslaget i casting lär inte uppvakta en, men kul och trevligt var det i vilket fall som helst!

Efter en timmes fiske i dur började molnen tjockna till och fälla sina tårar över oss! i början lite, men sen var det krokodiltårar. Vilket gjorde att jag nöjde mig med fm fiske! 

Nu finns det i vart fall en fin regnbåge i frysen som väntar på att bli rökt!


I skrivande stund ser jag nu fram emot nästa fisketillfälle! 

Jobbigt att vara -Hooked on fishing!


Ola Sennefjord 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hossmo - Tisdag 15 jan 13:28

Om premiären bjöd på kyla så var det inte mkt av den varan under sommarperioden och hösten. Under senhösten påbörjade Projekt levande vattendrag en del i sitt projekt Levande Ljungbyån. På vårt FVOF område rörde det sig om att se över sträckan från...

Av Hossmo - 5 februari 2018 10:30

    Vissa tappra själar väckte tuppen och åkte sen ner till ån för att njuta av premiärfiske! Ja njuta var väl att ta i! Kylan och snön gjorde till en av de tuffaste premiärerna på länge. Men kom aldrig och säg att premiärfiskare i Hossm...

Av Hossmo - 2 december 2016 21:50

Hej på er!   Föreningen har konstaterat att 26 fiskare köpt årskort under förtursperioden 2016 utan att vara berättigade till detta. Styrelsen har därför beslutat att dessa 26 fiskana ej kommer att beredas förtur till 2017. Detta gör att det ...

Av Hossmo - 21 februari 2016 17:07

Har blivit dåligt med fiske för egen del!   Skulle varit iväg förra lördagen, men då ville njuren något annat! Hur i hela friden kan det bildas en sten i njuren, och hur i hela friden kan det göra så djävulskt ont! Ja ja till min glädje rappoterade...

Av Hossmo - 6 februari 2016 15:35

Att sova natten innan en fiskepremiär tycks vara en ynnerst och få förunnat! Själv stirra man på klockan vid 05:00 och flyger upp ur sängen och tror att man glömt att ställa larmet på 06:00. Bara så ni vet så är 5 det nya 6slaget! Ja, i vart fall i e...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se